AEROS SENSOR

Play Video

Krijg inzicht in jouw binnenluchtkwaliteit.

Gemiddeld brengen we 85% van onze tijd binnen door. De lucht die we daar inademen, is vaak minder gezond dan de lucht buiten. Zuivere lucht zorgt voor een hoger concentratievermogen en energieniveau en verbetert de gezondheid.

Bovendien geeft zuivere lucht minder kans op allergische reacties, huidproblemen en eventuele toename van longaandoeningen.

Hoe kan je de huidige luchtkwaliteit nu in kaart brengen?
Dit kan naadloos met de Aeros plug-en-play sensor en de  bijbehorende app.

Volg real-time hoe jouw luchtkwaliteit verbetert

De Aeros meet elke seconde de belangrijkste parameters van het binnenklimaat, zoals CO₂ en fijnstof en maakt je bewust van jouw leef-en werkomgeving. De Aeros meet zo precies, dat hij zelfs aerosolen kan detecteren. Er wordt aangenomen dat virussen, zoals COVID-19 en influenza, aerosolen gebruiken als transportmiddel. De Aeros geeft dan ook direct aan welke actie(s) je kan ondernemen om de luchtkwaliteit te verbeteren.

De bijbehorende app biedt je real-time inzicht hoe comfortabel en gezond de luchtkwaliteit is en geeft je meldingen bij het bereiken van grenswaarden. Verder kan je ook trends ontdekken, historische data inzien, apparatuur monitoren en onderhoud voorspellen.

Krijg inzicht in alle belangrijke parameters

Een maat voor hoe warm of koud de lucht is. De ideale temperatuur ligt tussen de 18 en 24 graden.

Koolstofdioxide(CO₂) is een gas dat van nature in de atmosfeer aanwezig is. Het CO₂ gehalte wordt uitgedrukt in PPM (parts per million). Een teveel aan CO₂ verdringt de zuurstofopname in ons lichaam. Het gevolg is dat het lichaam overschakelt op een lager energieverbruik, wat leidt tot vermoeidheid, hoofdpijn en concentratieverlies. Ideale concentratie CO₂ in de lucht is 400 tot 800 ppm en de grenswaarde is gesteld op 1200 ppm.

De verhouding tussen wat er aan waterdamp in lucht aanwezig is en wat er maximaal in zou kunnen. Een percentage tussen de 40%- 60% is ideaal. Een te hoge vochtigheid kan zorgen voor schimmelvorming. Een te lage vochtigheid is ongunstig voor de conditie van slijmvliezen, ogen, neus en keel. Ook kan het leiden tot verminderde weerstand tegen infecties.

Verzamelnaam voor een groep koolwaterstoffen die gemakkelijk verdampen. Deze chemicaliën komen andere voor in bouwmaterialen, schoonmaakmiddelen en verf. Kortdurende blootstelling veroorzaakt irritatie van ogen en slijmvliezen. Bij hoge concentraties zijn gezondheidseffecten op organen niet uit te sluiten. Ideaal is een waarde onder 500 PPB (parts per billion). Waardes boven 1000 PPB moeten voorkomen worden.

Verzamelnaam voor de kleine deeltjes in de lucht. Het is onzichtbaar voor het blote oog. Bijna alle menselijke activiteiten leveren fijnstof op, denk aan koken en auto rijden. Hoe kleiner het deeltje is, des te schadelijker voor de gezondheid. Onder PM 1 (particulate matter) spreek je van ultrafijnstof. Ultrafijnstof komt in de longen terecht en is extra schadelijk voor kinderen en volwassenen met orgaandoeningen. De standaarden van de
WHO voor fijnstof zijn PM 10 en PM 2.5 en hebben een grenswaarde van respectievelijk 50 uq (micrometer ) m3 en 25 ug m3.

Wat zijn de voordelen voor jouw zaak?

De Aeros analyseert en helpt je met het verbeteren van jouw binnenklimaat.

Real-time data

Ontdek in real-time: trends en data met betrekking tot jouw luchtkwaliteit, duurzaamheid en energie efficiëntie.

Maak data-driven keuzes

Maak gemakkelijk vergelijkingen tussen diverse ruimtes en neem doelgericht keuzes tussen verschillende luchtzuiveringsopties.

Plug & play oplossing

Dankzij het plug & play principe van de Aeros zijn er geen verwarrende installatieprocessen nodig. Je kan meteen van start gaan met je luchtkwaliteit in kaart te brengen.

De Aeros kan worden geplaatst in elke binnenruimte waarvan je de luchtkwaliteit in kaart wilt brengen

Zit je nog met vragen of wil je een offerte?

Reserveer een bezoek met onze luchthygiëne specialist en ontvang een op maat gemaakte offerte.

Openingsuren

Maandag - Vrijdag

telefoon

+32 479 95 94 07

kantoorlocatie

Hanswijkstraat 42,
2800 Mechelen

email

support@airgenics.be

Door te registreren gaat u akkoord met de manier waarop uw gegevens worden verwerkt volgens ons Privacy Beleid