Over ACTIVEPURE®

Zuiver en gezond: Activepure® beschermt jouw ruimtes

Een technologie die ontwikkeld is om NASA-astronauten te beschermen van ziekten en het leven in de ruimte te beschermen, doet haar intrede in binnenruimtes over de hele wereld. 

Het Ontstaan van ACTIVEPURE®

Midden jaren ’90 werkten wetenschappers in een NASA Research Partnership Center aan een oplossing om planten in de ruimte te kweken. Onderzoekers probeerden een oplossing te zoeken voor de ophoping van ethyleengas rond planten die in de gesloten omgeving van een ruimtevaartuig werden gekweekt, waardoor de planten al snel stierven. 

Het team werkte aan een systeem dat in een ruimteomgeving kon functioneren, geen eenvoudige taak.  Het eerste apparaat werd in 1995 met succes meegevlogen en gebruikt op Space Shuttle Columbia, waarmee werd bewezen dat het systeem kon helpen bij het kweken van planten in een ruimte-omgeving.

De ActivePure producten zijn ontworpen rond het concept dat door het door NASA-team werd bewezen. Het resultaat is een toestel dat gebruik maakt van het bestaande principe van fotokatalytische oxidatie waarbij UV-licht en titaniumdioxide worden gebruikt om organische verbindingen zoals ethyleen af te breken. Dit heeft Aerus verder ontwikkeld om een reeks producten aan te bieden die het dagelijks leven van mensen aanzienlijk verbeteren. 

Toepassing In Publieke Ruimtes

ActivePure is gevalideerd in talrijke casestudies. Hieruit blijkt dat de technologie de concentraties van verontreinigende aërosolen in de lucht drastisch verlaagt, virussen en bacteriën neutraliseert en besmettelijke ziektekiemen zoals meticillineresistente staphylococcus aureus (MRSA), elimineert.

ActivePure apparaten zijn geïnstalleerd in faciliteiten waar het risico op besmetting groot is: scholen, ziekenhuizen, restaurants en zelfs in kleedkamers van verschillende Major League Baseball-teams.  Na installatie bleek uit tests dat het aantal bacteriën en aërosolen aanzienlijk was gedaald.

 

het gebruik van Fotokatalytische oxidatie heeft wellicht haar wortels in het ruimtevaartprogramma, maar de belangrijkste impact ligt in de verbetering van het dagelijkse leven op aarde.

Hoe Werkt een ActivePure®-Cel?

Toestellen uitgerust met met ActivePure technologie trekken vrije zuurstof- en watermoleculen uit de lucht door de gepatenteerde ActivePure honingraatmatrix. De technologie creëert oxidators, die we ActivePure moleculen noemen, die vervolgens worden vrijgegeven in de ruimte waar ze snel DNA- en RNA-virussen, waaronder SARS-CoV-2 (het coronavirus), Mexicaanse griep (H1N1), vogelgriep (H5N8), hepatitis A (HAV) en MS2 bacteriofaag, op oppervlakken en in de lucht reduceren

Stap 1
Microscopische zuurstof- en watermoleculen
in de lucht komen binnen in het toestel.
Stap 2

De moleculen worden door de matrix omgezet
in veilige maar krachtige oxidators

door het fotokatalytische oxidatieproces.

Stap 3

Wanneer deze oxidators worden verspreid in de lucht
hechten ze zich aan alle vervuilers zoals virussen,
schimmels en geurverspreidende bacteriën,
waardoor deze onschadelijk gemaakt worden. 

Houd je muis boven de verschillende stappen en ontdek hoe een ActivePure cell werkt.

De wetenschappelijke Resultaten:
ActivePure ingezet tegen SArs-Cov-2 (Covid-19)

Nieuwe Pure & Clean Tests.
Aerus Hydroxyl Blaster met ActivePure Technology Unit Tests

Vertrouwd. Bewezen. Effectief

De tests zijn uitgevoerd door MRIGlobal, een onafhankelijk laboratorium van derden dat geen banden heeft met ActivePure of haar dochterondernemingen. De reductiepercentages werden stapsgewijs gemeten over de natuurlijke afbraak van SARS-CoV-2. Buiten de controlegroep – was er een vermindering van meer dan 99,9% van het SARS-CoV-2-virus.

De reducerende impact van activePure® is bewezen tegen een breed scala aan ziekteverwekkers

kies jij vandaag voor zuivere lucht?

Ontdek de perfecte op maat gemaakte oplossing.

Door te registreren gaat u akkoord met de manier waarop uw gegevens worden verwerkt volgens ons Privacy Beleid