Vier verrassende infectiebronnen op uw werkplek

Als iemand u zou vragen wat de vuilste plekken in uw kantoor zijn, zou u waarschijnlijk een lijst met de gebruikelijke plekken afratelen: de badkamer, de vuilnisbak, de keuken en misschien nog een paar andere plekken die u te binnen schieten. U zou gelijk hebben – elk van deze plekken staat erom bekend een ongezonde rol te spelen in het bijdragen en verspreiden van ziektekiemen op de werkplek, maar helaas zijn er een paar plekken die vaak onopgemerkt blijven. Ze zijn een beetje verraderlijker als het gaat om ziektekiemen. Hoewel we allemaal een rol spelen bij het handhaven van een grondige schoonmaakroutine in de ruimtes die we bewonen, betekent dat niet dat we alles wegwerken.

Daarom hebben we een lijst samengesteld van plekken op kantoor die een extra schoonmaakbeurt nodig hebben:

Deurklinken zijn bacteriedragers

Het betreden en verlaten van ruimten doen we allemaal elke dag, en het aantal mensen dat passeert maakt dat er meerdere mogelijkheden zijn voor ziektekiemen om zich van persoon tot persoon te verspreiden, simpelweg door de aanraking van een deurklink. Als u erover nadenkt, komt u gebouwen binnen, gaat u naar kantoor, gaat u naar het toilet, opent en sluit u kast-/bergdeuren en opent u de koelkast.

Eenvoudig gezegd, deuren en hun handgrepen zijn niet te vermijden, hoe hard we ook proberen. Ongeveer 26% van de deurklinken van koelkasten zijn sterk besmet met snel groeiende bacteriën en er is maar één besmette deurknop nodig om het hele kantoor te besmetten.

Computers, toetsenborden en muizen

Technologie maakt zo’n groot deel uit van ons leven, en we zitten allemaal op een bepaald moment van de dag aan een scherm gekluisterd – of we nu sms’jes checken, e-mails doornemen, werkdocumenten uittypen of uitgebreid onderzoek doen. Omdat we een aanzienlijke hoeveelheid tijd voor ons scherm doorbrengen, betekent dit dat onze apparaten aantonen waar we zijn geweest en welke oppervlakken we hebben aangeraakt: of we hebben gegeten of gedronken, of we ziek zijn en ziektekiemen verspreiden, of we naar het toilet zijn geweest, of we andere oppervlakken met bacteriën hebben aangeraakt en dit hebben overgebracht naar ons bureau. Een toetsenbord en muis zijn bijzonder vuil door hun concave ontwerp, dit is waar kiemen en bacteriën tussen de toetsen leven. Wanneer hebt u voor het laatst uw bureau en accessoires nog grondig schoongemaakt?

Lichtschakelaars

Wanneer u uw werkplek binnenkomt, bent u misschien wel de eerste persoon in het kantoor. Daarom bent u misschien ook degene die de lichten aansteekt. Laten we zeggen dat u verschillende lichtschakelaars aanraakt omdat ze aan of uit moeten, op uw kantoor zijn er wellicht meerdere mensen die hetzelfde doen gedurende de hele werkweek – dat zijn veel mogelijkheden voor de verspreiding van ziektekiemen. Weet u wanneer u voor het laatst een lichtschakelaar in uw kantoor hebt afgeveegd?

Keukensponzen

We denken graag dat de desinfecterende schoonmaakmiddelen die we op kantoor gebruiken vrij zijn van ziektekiemen en bacteriën, maar dat is verre van waar. Keukensponsjes die gewoonlijk worden gebruikt om koffiemokken en lunchbakjes schoon te maken, bevatten vaak meer actieve bacteriën dan waar dan ook in een kantoor. Een studie in Duitsland vond 362 verschillende soorten bacteriën op een spons.

De beste manier om te voorkomen dat een spons besmet raakt met bacteriën is opletten bij het kiezen van een spons om schoon te maken. Het is normaal om naar de spons te grijpen om gemorste vloeistoffen op te vegen en vlekken uit bakjes weg te schrobben, maar probeer de volgende keer een papieren handdoek te gebruiken voor die schoonmaakbeurten en vervang vuile sponzen regelmatig.

Als u zich echt zorgen maakt over de bacteriën op uw oppervlakken en of u wel goed schoonmaakt, kunt u een ActivePure Technologie™ unit installeren om virussen, bacteriën en nog veel meer te bestrijden. ActivePure Technologie is de one-stop-shop voor totale lucht- en oppervlaktezuivering.

Als u op zoek bent naar een universele oplossing voor gezondheid en welzijn naast de gewone schoonmaakroutine, dan is ActivePure Technologie een geweldige bron om te voorkomen dat bacteriën, ziektekiemen en virussen zich verspreiden, besmetten en de gezondheid van iedereen op kantoor in gevaar brengen. ActivePure is getest in zowel universitaire als laboratoriumomgevingen met buitengewone resultaten en wordt gebruikt in tal van commerciële en industriële omgevingen. Onze gepatenteerde technologie is ontwikkeld om verontreinigingen in de lucht en op oppervlakken te elimineren en zo een gezondere en schonere leefomgeving te bevorderen.

Al onze producten bevatten dezelfde gepatenteerde technologie. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over de ActivePure-technologie en welke van onze producten het beste zijn voor uw ruimte!

Door te registreren gaat u akkoord met de manier waarop uw gegevens worden verwerkt volgens ons Privacy Beleid