Bewezen resultaten bij particulieren met ActivePure® Technologie

Luchtreinigers zijn een belangrijke factor bij het handhaven van een gezonde binnenlucht en vinden ook steeds vaker hun weg richting de huiskamer. We kunnen stellen dat het bewustzijn bij de bevolking is toegenomen: enerzijds omdat er de afgelopen maanden meer onderzoek werd verricht naar het belang van schone lucht binnenshuis, anderzijds omdat de vrees voor een heropflakkering van het Covid-19 virus in het najaar realiteit zou kunnen worden. Er is als het ware een algemeen consensus ontstaan waarbij gezinnen meer waarde hechten aan het welbekende gezegde “een gezonde geest in een gezond lichaam”, een filosofie waar wij ons volledig in vinden. Wij trekken dit graag door naar “een gezond lichaam in een gezonde ruimte”, want de lucht die u inademt heeft meer effect op uw welzijn dan u zou denken. 

Om de gezondheidsrisico’s binnenshuis te reduceren is het belangrijk om voor het juiste toestel te kiezen. Er bestaan verschillende technologieën met betrekking tot luchtzuivering. In een vorig artikel hebben we reeds overlopen waar u best op kan letten indien u overweegt om een luchtzuiveraar aan te kopen. Toch maken we het leven voor u graag een stukje eenvoudiger. Ons team van luchthygiëne-experten ging langs bij één van onze particuliere klanten voor de ultieme test met onze nieuwste paradepaardje in het AirGenics portfolio: de Aeros plug-en-play sensor die de luchtkwaliteit naadloos in kaart brengt.

Om onze proefopstelling beter te begrijpen, verdiepen we ons graag samen met u in de werking van de Aeros sensor. Kort gezegd meet dit toestel elke seconde de belangrijkste parameters van het binnenklimaat, zoals CO₂ en fijnstof en maakt het u bewust van uw leef-en werkomgeving. De Aeros meet zo precies, dat hij zelfs aerosolen kan detecteren. Er wordt aangenomen dat virussen, zoals COVID-19 en influenza, aerosolen gebruiken als transportmiddel. De Aeros geeft dan ook direct aan welke actie(s) je kan ondernemen om de luchtkwaliteit te verbeteren.

De bijbehorende app biedt u real-time inzicht hoe comfortabel en gezond de luchtkwaliteit is en geeft u meldingen bij het bereiken van grenswaarden. Verder kan u ook trends ontdekken, historische data inzien, apparatuur monitoren en onderhoud voorspellen.

Onze klant kocht enkele weken geleden een Pure&Clean luchtfilter bij AirGenics, die de verschillende bewezen filtratietechnieken zoals HEPA- en Actieve Koolstoffilters met de innovatieve ActivePure® technologie combineert. Het toestel staat in de woonkamer, en de eigenaar was benieuwd om de resultaten met eigen ogen te zien. Voor deze proefopstelling plaatsen we onze Aeros Sensor op 2 meter afstand van de Pure&Clean luchtfilter. De luchtfilter stond op de 2x ActivePure-stand. We hebben ongeveer een 16-uur lange meting uitgevoerd.

Fijnstof is een verzamelnaam voor heel kleine deeltjes die in de lucht zweven. Algemeen gezegd is het een vorm van luchtvervuiling. Fijnstofdeeltjes die kleiner zijn dan 0,01 millimeter komen na het inademen diep in de longen terecht, waarna ze een ontstekingsreactie kunnen veroorzaken. Hoe meer fijnstof er in de lucht aanwezig is hoe erger de klachten kunnen worden. Na het aanzetten van de Pure&Clean unit met beide ActivePure cellen ingeschakeld, zien we in de bovenstaande figuur een drastische daling van fijnstof in de lucht. 

Een tweede parameter zijn de vluchtige organische stoffen, waar we dagelijks mee te maken krijgen. Deze stoffen zijn steeds in onze omgeving aanwezig zonder dat we ze opmerken, maar kunnen een negatieve invloed hebben op de gezondheid. Indien er sprake is van een korte blootstelling aan hoge concentraties van vluchtige organische stoffen dan kunnen er gezondheidsklachten optreden zoals hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, verdovend effect, hartkloppingen, irritatie van neus, ogen of luchtwegen etc. Na het aanzetten van de Pure&Clean unit is een snelle reductie waarneembaar van het aantal vluchtige organische stoffen in de lucht. 

Deze resultaten bewijzen dus duidelijk het nut van een actieve luchtzuiveraar in uw thuisomgeving. Ontdek nu meer over ActivePure en hoe onze producten u kunnen helpen.

Door te registreren gaat u akkoord met de manier waarop uw gegevens worden verwerkt volgens ons Privacy Beleid